top of page
Frågor och svar

Vad innebär det att bli medlem?

För att rida hos Bellevues Ponnyridklubb (BPRK) och delta i 4H verksamhet behöver man vara medlem i vår förening (4H) och ridklubben (BPRK). Genom medlemskapet blir man automatisk medlem i Svenska Ridsportförbundet och får då medlemstidningen Häst&Ryttare hem i brevlådan några gånger per år. Du blir även medlem i Sveriges 4H.

 

Hur blir jag medlem?

Du registrerar dig och ditt barn via länken nedan. Efter att registrering är klar skapar du själv din faktura för medlemsavgift för Karlstad 4H.

https://antribe.com/org/4h/karlstads-4h

Är du ridande medlem behöver du även betala en medlemsavgift till Svenska Ridsportförbundet. Denna medlemsavgift betalas via faktura som skickas till dig via mejl.

 

Har jag någon försäkring?

Ja! Alla som är medlemmar har en försäkring när du deltar i föreningens verksamhet samt tar dig till och från aktiviteten. Anmälan och kontakt med försäkringsbolag sköter du själv i händelse av skada.

 

Mitt barn vill börja rida, hur gör jag?

Kontakta oss via mail på ridlarare_bprk@hotmail.se Meddela namn, ålder samt om ditt barn är nybörjare eller har ridit tidigare och i så fall ungefär vad barnet kan. Du kan även ringa på tel 076-0290267.

 

Jag är vuxen och vill börja rida, kan jag göra det hos er?

Ja! Vi har vuxengrupper, se fliken ”vuxengrupp drop in” under ”ridning” Du anmäler dig enbart till den vecka du vet att du kan vara med. Efter tre gånger behöver du bli medlem. Några gånger i månaden har vi också frukost- eller lunchridning, håll utkik på vår hemsida eller på anslag i stallet.

 

Hur gammalt måste mitt barn vara för att kunna börja rida?

För att börja i ordinarie ridgrupp måste ditt barn ha fyllt 7 år. Innan dess kan alla barn vara med på vår knatteridning som vi har på lördagar. På knatteridningen finns ingen åldersgräns, men ditt barn bör kunna sitta själv i sadeln och hålla i sig. Det finns knattegrupper som rider hela terminen och en drop-in grupp där du anmäler den vecka som passar.

 

Hur ofta är det teori?

En gång per termin är det teorivecka och utöver det tillfället är det tre teoritillfällen för varje grupp per termin.

 

Vad innebär teorivecka?

Ridningen är inställd en hel vecka och vi erbjuder andra typer av aktiviteter som ingår i ridutbildningen enligt Svenska Ridsportförbundets utbildningstrappa. Exempelvis brukar vi ha ett tillfälle då vi gör någon fysisk aktivitet eftersom ridsport är en idrott som kräver balans, rörlighet, koordination mm, ett tillfälle att pyssla med hästarna i stallet och lära sig mer om deras dagliga skötsel, ett studiebesök/föreläsning med någon yrkesman inom hästsporten (veterinär, hovslagare etc).

 

Måste jag sälja olika produkter? 

Vår förening är just nu i ett oerhört tufft ekonomiskt läge, precis som flera andra ridklubbar i kommunen/länet. Ridning är en dyr sport att utöva eftersom både hästarna och anläggningarna kostar mycket pengar och kräver mer personal än många andra sporter (det räcker inte bara med instruktörer och kansli, vi måste även ha bemanning i stallet sju dagar i veckan året om). Försäljning av t.ex. Newbody ger ett mycket värdefullt tillskott till kassan som gör att vi slipper höja ridavgifterna ytterligare. Under åren har vi frivilliga försäljningar som vi hoppas att du kan hjälpa oss med.

 

Vad innebär stalldag?

Att hålla på med hästar är mycket mer än att bara komma hit och rida sina 45 minuter. Hästar behöver daglig skötsel och massor av träning och kunskap innan man kan hantera och ta hand om dem på ett säkert sätt. På kvällarna är det kort om tid mellan lektionerna och eleverna har inte alltid möjlighet att ta hand om sin häst före och efter lektionen. Därför schemaläggs alla ridelever tillsammans med en målsman/annan vuxen på ca 1 helgdag per termin. Då är man stallskötare mellan kl. 8-16.30 och tar hand om våra hästar och andra djur under handledning av en rutinerad ungdom. Om man inte har möjlighet den dagen man är schemalagd byter man med en annan familj.

OBS! Man kan inte bara utebli från sin stalldag! Det innebär att en ungdom riskerar att stå ensam med alla hästar och djur en hel dag och är INTE okej. Dessutom är stalldagen en del i den ridutbildning som vi är ansvariga för att leverera.

 

Mitt barn vill sluta rida, hur gör jag?

Inför varje terminsavslutning ber vi er att meddela oss om ni avser fortsätta rida nästa termin eller ej, på höstterminen ska du meddela detta senast 1 dec, och under vårterminen senast 1 juni. Var vänlig och respektera det satta datumet för att möjliggöra en översyn av gruppindelning i god tid innan ny terminsstart.

Vi gör ingen återbetalning av ridavgifter förutom mot uppvisande av läkarintyg.

 

Kan jag dela upp betalningen av ridavgiften?

Ja, det går bra. Kontakta oss på karlstad4h@outlook.com

 

Vad behöver jag för utrustning?

Alla ryttare måste minst ha hjälm (finns att låna på gården) samt stövlar eller skor med chaps. Skorna/stövlarna ska ha en liten klack. Utöver det ska alla ryttare under 18 år ha säkerhetsväst vid all ridning och alla ryttare oavsett ålder vid hoppning . För en trygg och säker ridning bör man också ha uppsatt hår, inga fladdrande halsdukar eller uppknäppta jackor, ingen huva på jacka/tröja och inga smycken. Vi rekommenderar också att man använder handskar.

Bellevues Ponnyridklubb

  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.Instagram
bottom of page